bruges ikke
 
Hubertusjagt
  Forsiden Information GENERELT OM JAGTRIDNING BILLEDER LINKS KONTAKT SPONSORER

information

 

Hubertusjagt i Dyrehaven
Søndag den 6. november rider ca. 160 ryttere den traditionsrige Hubertusjagt i Dyrehaven. Det har ryttere gjort hver den 1. søndag i november siden år 1900, dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig.
Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforce-jagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af to ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker.

I år vil Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen, samt deres børn overvære Hubertusjagten.


Dyrehaven nu UNESCOs verdensarv
Parforcejagter er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Grunden er det enestående stjerneformede stisystem, som blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.


Jagten starter kl. 10.00 ved Peter Lieps Hus,
Ved Eremitageslotte vil der bliver speaket og informeret om dagens forløb. Jagten er 11 km lang med 32 forhindringer. Folder med ruten uddeles ved alle de røde låger ind til Dyrehaven.

 

Vinder af Hubertusjagten 2015:

Heste:
Vinder Niels Goldschmidt på Lasse
nr. 2. Ann Cathrine Christiansen
nr. 3.Nini Hertz Gufler
nr. 4. Karin Faber

næstsidst John Randskov

Pony:
Vinder Victoria Perez på Puma
nr. 2. Jade Schlichting
nr. 3. Lærke Andersen

Næstsidst : Ann-Sofie Odgaard Brandt

 

 

Program som pdf

Hubertusjagt 2010